Дивина та й годі: солодощі, які обов’язково мають бути в раціоні

Вони продовжать молодість, допомагають внормувати тиск та зміцнять кістки

Лікарі цілком реально радять їсти халву. 30 грамів на день – це дозволена норма споживання, яка не зашкодить фігурі. Вона подовжить молодість, зміцнить кістки, позбавить від проблем із тиском та підвищить настрій.

Халва має безліч корисних властивостей. У її складі поліненасичені жирні кислоти рослинного походження – лінолева, ліноленова та олеїнова. Містить вітамін Е, який запобігає хворобам серця та уповільнює процеси старіння. Також у халві міститься білок, що цінний амінокислотами та протеїнами. А клітковина допомагає налагодити роботу шлунково-кишкового тракту.

Соняшникова халва

Традиційний український смаколик із насіння соняшника. Така халва багата на вітаміни групи В та F, дуже корисна для серця, очищує кров від холестеринових бляшок, стабілізує кислотність у кишківнику.

Арахісова халва

Багата на фолієву кислоту, яка сприяє оновленню клітин організму, тому подовжує молодість. Арахісова халва містить корисні для серця речовини які можуть попередити рак та виводять вільні радикали. Ця халва містить кремній, який зміцнює кістки, хрящі, зуби та сухожилля. І робить шкіру більш еластичною та пружною, запобігаючи її передчасному старінню.

Кунжутна халва позитивно впливає на роботу органів дихання та опорно-руховий апарат. Ще рідше у нас зустрічається фісташкова та мигдальна халва. Ці ласощі зберегли всю користь горіхів, із яких виготовлені. А мигдальна халва містить найменшу кількість калорій, тому буде безпечною для тих, хто худне чи дотримується дієти.

Протипокази до вживання халви

Халва містить дуже багато цукру, тому небезпечна для хворих на діабет. Також не слід вживати халву людям, які мають проблеми ожиріння, алергію, хвороби кишківника та печінки. Ще халва – дуже калорійний продукт, тому для того, щоб вона була корисною, слід вживати не більше 30 грамів на день.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень