Скільки птахів у Рівному нарахував юний орнітолог

Проте цифра не остаточна

У Рівному відзначили Всесвітній день птахів.

З цієї нагоди місцеві науковці-орнітологи  виступили з доповідями щодо проблем, які зумовлюють поступове зменшення кількості птахів в області. Завідувач відділу природи Рівненського обласного краєзнавчого музею Дмитро Наумов каже, що все через вплив людини в екосистему:

Все менше територій дикої природи залишається. Немає їм де гніздуватися. Багато видів страждають від цього і їх чисельність зменшується. Тому кількість птахів у Червоній книзі зростає.

Треба піднімати питання екології - це основне. Нині ми бачимо знищення місць гніздування, вирубка лісів, розорення земель...

Це не лише в Україні, а й у світі.

Десятикласник Владислав Гедзюк, вихованець Екологічного центру ПДМ, вже кілька років досліджує птахів у Рівному і торік нарахував понад 18 тисяч пар птахів. Він каже, що в порівнянні з 2017 їхня кількість зросла щонайменше на п’ять тисяч особин. Загалом в обласному центрі можна побачити близько сотні видів птахів:

За два роки виявлено у межах міста 100 видів птахів. Якщо рахувати тих, які зимують у нас і які зустрічаються на міграції, то буде і понад 150 видів. 

 

Найбільше у Рівному голуба сизого, але кількість птахів ще не є критичною.

На завершення зустрічі орнітологи провели майстер-клас для дітей із виготовлення штучних гніздівель із пластикових пляшок та вивісили їх у парку на території музею.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень