Чому нареченій не можна одягати на весілля перли: народні прикмети

Весільні прикмети: старі та сучасні

Щоб шлюб був вдалим, молодята не повинні бачити один одного зранку в день весілля. Бажано також, щоб наречений не бачив сукні своєї обраниці до дня одруження.

Перед вінчанням наречена має трохи поплакати. Краще, якщо ті сльози будуть від наставних слів батьків, а не через якісь проблеми.

Обручки мають бути круглі та гладкі, без різьблення, насічок і каменів, щоб і життя складалося гладко. Масивні весільні обручки – до багатства, статків.

Одружуватись з батьківськими обручками – повторити їхню долю.

Нікому не можна давати міряти обручки ні до, ні після весілля. А от ненароком доторкнутися до обручок молодих на весіллі – до святкування власного.

Якщо, надягаючи обручку, впустити її – бути зраді. Після весілля обручку краще якомога рідше знімати.

В день весілля наречена має одягти на себе щось нове, щось старе, щось позичене і щось блакитне.

Сукня нареченої має бути суцільною, а не корсетом зі спідницею, щоб не було у дівчини розділеного життя.

Щоб нареченій добре жилося у шлюбі, сережки їй надягає щаслива заміжня подруга. Не можна одягати перли на весілля – це до сліз нареченої.

Щоб молоді не потребували грошей, наречений в день весілля має покласти в правий черевик монету.

Щоб не відвели коханого, наречена не повинна дозволяти подрузі ставати попереду себе перед дзеркалом. Це ж стосується і жениха.

Букет нареченого наречена не повинна випускати з рук протягом всього дня. В особливих випадках його можна дати потримати нареченому чи матері. Лише за весільним столом дозволяється поставити його перед собою, а ввечері слід забрати до спальні. Вважається: випустиш букет, і щастя може злетіти як птах.

Після того, як наречена відправилася з дому на вінчання чи реєстрацію, потрібно помити в домі підлогу, щоб молодій було легше увійти до будинку чоловіка. Краще це зробити її матері.

Хто з молодят першим стане на весільний рушник – той і буде головою сім'ї.

Вінчальні свічки молодята мають задути одночасно на довге спільне життя.

При виході з церкви чи РАГСу потрібно обсипати молодих рисом на життя в достатку, монетами – на заможність, пшеницею – на плодючість, цукерками – на солодке життя.

Щоб не сваритися в шлюбі, молоді розбивають тарілку і разом переступають через уламки.

Обов'язково розбийте перший келих з-під шампанського на щастя.

Ніхто не повинен проходити між нареченим і нареченою, тому молоді мають весь час триматися разом. Щоб їхній союз був непорушним!

Не можна також переходити дорогу молодятам під час весільної процесії. Необхідно стежити, щоб ніхто із гостей і сторонніх не поправляв одяг на молодятах. Погана прикмета – гуляти до поїздки в РАГС.

На весілля не дарують набори ножів і виделок, щоб не було чвар у родині.

Якщо в день весілля ламається каблук взуття, сімейне життя  «шкутильгатиме».

Після весілля наречена повинна обов'язково зберегти фату. Нею в майбутньому можна накривати хвору дитину для швидшого одужання.

Весільний торт розрізає наречена, наречений підтримує ніж. Шматок торта з основним малюнком молодий кладе на тарілку своїй дружині, наступний шматок вже наречена підносить чоловікові. Цей обряд до злагоди і взаємодопомоги.

Хто переступить поріг спільного будинку першим, той і буде господарем. Тому краще, якщо наречений перенесе свою молоду дружину через поріг на руках.

Та навіть зігравши весілля «по науці», не можна ручатися, що молоді житимуть як у казці. То ж не лякайтеся, якщо пропустите якусь прикмету, адже найголовніша умова для щасливого шлюбу – одружитися з коханою і дорогою вам людиною.

Джерело: УП

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень