Чому цю групу крові вважають найкращою (ВІДЕО)

Але при цьому група крові не впливає ані на характер, ані на правила харчування, - пояснює лікар

Існує 4 групи крові за системою AB0, вони залежать від наявності чи відсутності на поверхні червоних кров’яних тілець (еритроцитів) спеціальних антигенів: А та В, пояснює лікар Юрій Габорець.

Групи позначають римськими цифрами, в дужках вказується набір антигенів чи їх відсутність: І (0), ІІ (А), III (B), IV (AB).

Крім групи визначається резус-фактор, який може бути «позитивний» і «негативний», і позначається Rh + або Rh -

Резус-належність еритроцитів визначається за наявністю у людини антигену Rh0 (D). Людей, в чиїх еритроцитах цей антиген наявний, відносять до резус-позитивних, а за його відсутності - до резус-негативних.

Юрій Габорець пояснює, що найкращою можна вважати першу групу з резусом «мінус».

Її можна лити будь-кому, хто потребує, людині з будь-якою групою. По-перше, резус мінус не має на поверхні еритроцитів аглютиногенів та в плазмі аглютинінів, - каже лікар.

При цьому зараз роблять ще й індивідуальне визначення про сумісність крові.

На Землі найбільше людей з першою позитивною групою, а найменше - з четвертою негативною. Але ця версія, що від групи крові залежить характер, схильність до дієт - це типу складання гороскопів, - додав Юрій Габорець.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень