Чим насправді треба змащувати випічку, щоб пироги добре піднялися і тішили рум’яним виглядом

Є певні хитрощі

Дріжджову випічку та вироби з листкового тіста перед випіканням треба змастити, аби вони мали гарну рум’яну скоринку. Зазвичай господині використовують для цього жовток або збите яйце. Але, виявляється, вибір глазурування залежить не лише від смакових уподобань кулінара, а й від рецепта.

Як правильно глазурувати випічку?

Вироби з дріжджового тіста треба глазурувати дуже легкими рухами, намагаючись не пошкодити поверхню та не опустити її. Краще це робити за допомогою кулінарної силіконової кисті. Температура суміші, використовуваної для змащування пиріжків і булочок, повинна бути вище кімнатної, близько 35-40 градусів.

Тоді ваші пироги дуже добре піднімуться.

А вже випечені вироби можна глазурувати гарячою, щоб вони стали ще більш соковитими і м'якими.

Перед випіканням можна змастити тісто такими продуктами:

Покривши виріб яєчним жовтком, змішавши з молоком, сметаною або цукром, можна отримати скоринкою коричневого відтінку з блиском.

З яєчного білка краще робити солодке глазурування. З ним пироги і булочки будуть ну дуже хрусткими. Однак за кольором вони вийдуть більш блідими, ніж змащені жовтком.

Покривши виріб вершковим маслом, пироги будуть м’якими і з матовою текстурою.

Глазурування з молока піде для нанесення на будь-який вид тіста. Воно дасть тонку золотисту скоринку без глянцю. Молоко для глазурування має бути теплим. Ним також можна просочити вже готовий виріб, аби він не був сухуватим.

Солодка вода надасть поверхні красивого насиченого глянцевого кольору. Медовим сиропом можна покрити ватрушки і пончики, вони матимуть запашний аромат і стануть м'якшими.

Найкращий варіант для дріжджових виробів — це жовток або молоко. Тоді глазур не буде важкою для тіста і воно добре підніметься. 

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень