Чесно зароблена надбавка: доплата за стаж понад норму залежить від двох факторів

Обрахунки можуть дещо різнитися для різних категорій пенсіонерів

Розмір доплати за понаднормовий стаж залежить від тривалості страхового стажу та розміру пенсії певної особи.

Про це нагадують у ПФУ.

Відповідно до ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1% розміру пенсії, обчисленої відповідно до Закону, але не більш як на 1% мінімального розміру пенсії за віком або не більше прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Якщо розмір пенсії, обчислений з урахуванням набутого стажу та заробітку перевищує прожитковий мінімум для непрацездатних осіб (наразі це 2027 грн), то доплата обчислюється саме з такого прожиткового мінімуму.

 

Якщо ж не перевищує, то розмір доплати визначається, виходячи з обчисленої пенсії.

Додамо, що відповідно до закону, право на встановлення доплати за понаднормовий стаж у чоловіка понад 25 років, у жінки – понад 20 років, зберігається, якщо ці пенсії призначені до 01.10.2011 і не перераховувалися з урахуванням заробітної плати, набутої після призначення пенсії.

Джерело: Соціальна інформаційна платформа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень