Більше шкоди, ніж користі: Які рибні консерви краще ніколи не купувати

Які рибні консерви небезпечні для здоров'я

Рибні консерви є популярним інгредієнтом у багатьох новорічних стравах. Але деякі із цих продуктів насправді не такі корисні, як ми звикли думати. Окрім Омега-3, риба може містити й важкі метали, особливо, якщо вона виловлена у недозволених місцях або вирощена неналежним чином на фермі.

Консервований тунець

У 2015 році природоохоронна організація Greenpeace випустила довідник для покупців консервованого тунця щодо вмісту ртуті. Вони виявили, що «понад 80% тунця, який продається в США, походить із нестабільних, руйнівних джерел». Можемо припустити, що в Україні ситуація із цим не краща.

Незалежно від того, звідки походить тунець, він несе в собі ризик впливу ртуті. За даними Washington Post, консервований тунець, позначений як «легкий», є найбезпечнішим з точки зору рівня ртуті, і його можна їсти кілька разів на тиждень, тоді як альбакор (різновид тунця) взагалі - раз на місяць.

Зазначимо, експерт із харчування Наталія Мазурик радить віддавати перевагу тунцю у власному соку, ніж в олії.

Атлантичний лосось

Атлантичного лосося завжди вирощують на фермах, оскільки він майже зник у дикій природі. Такий лосось є поганим вибором через використання антибіотиків, токсинів і забруднення водних шляхів, де вирощують цю рибу.

«Найгірші риби, які краще не споживати - це великі глибоководні рибини, особливо із атлантичного океану, оскільки він найбрудніший (токсичні речовини, важкі метали). Чим більша тушка, тим більша ймовірність, що вона увібрала у себе шкідливі речовини», - каже експерт із харчування Юрій Попко.

Краще купити консерви з горбуші, нерки або червоного лосося. Ці види риб виростають у диких умовах, тому є максимально корисними.

Консервовані креветки

На креветкових фермах нерідко фіксували «величезний вуглецевий слід», а також зловживання антибіотиками - їх обробляють щонайменше вісьмома різними препаратами для прискорення темпів росту.

Штучно вирощені креветки - погана ідея. Переважно ті креветки, які ви купуєте у супермаркеті належать до цієї категорії.

Джерело: РБК

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень