Безкоштовно і дієво: 10 ідей, як використати каштани у побуті

Корисні лайфаки

Для чищення зубів

Порошком, приготованим з каштана, можна не тільки оздоровити ясна, але і відбілити зуби на 1 тон! 

Для цього потрібно почистити каштан від коричневої шкірки, біле ядро висушити і змолоти в порошок – натуральний засіб для гігієни порожнини рота готовий.

 

Для прийняття ванн

1 ст. л. підготовленого порошку з каштанів залийте 0,5 л води і залиште на ніч. На наступний день поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і, процідивши, додайте у ванну.

Ця корисна добавка покращує циркуляцію крові в шкірі, надає їй тонус, омолоджує.

 

Для прання

Порошок з кінських каштанів чудово підходить для прання білизни. Має ледве вловимий приємний запах і доглядає за шкірою рук.

Для миття волосся

Ви здивуєтеся, але всього через місяць миття волосся порошком з кінського каштана відбувається нормалізація роботи сальних залоз голови, повністю припиняється випадіння волосся, прискорюється його зростання!

Для обличчя

Змішайте 2 ст. л. порошку з каштана з невеликою кількістю води до утворення кашки, нанесіть на шкіру, залиште на 10 хвилин, потім ретельно змийте теплою водою.

Для душу

Якщо порошок з каштанів придатний для чищення зубів, миття волосся, прання, то вже як гель для душу точно підійде. Приготуйте таку мильну «бовтанку», а для аромату додайте кілька крапель улюбленої ефірної олії.

Для вживання в їжу

Вживати в їжу можна лише плоди їстівних видів каштана (кінський каштан до них не відноситься). Їх смажать, печуть, додають в випічку і використовують як замінник кави.

Для боротьби з попелицею

10 ст. л. порошку з кінського каштана насипте в каструлю, додайте таку ж кількість води і варіть протягом 20 хвилин. Після охолодження процідіть і перелийте пляшку з розпилювачем.

Для масажу

Кінський каштан – найцінніша сировина для приготування масажних сумішей. Особливо він корисний тим, хто страждає варикозним розширенням вен, радикулітом, артритом.

Для боротьби з міллю

Мішечки з каштанами, розкладені на полицях в шафі, відлякають метеликів молі, а також знищать їх личинки. Не забудьте про кухонні тумбочки: залиште кілька каштанів і там!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: каштани
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень