Отримаєте другий урожай до холодів: яку зелень посадити на городі у серпні

Корисні поради городникам

Листовий салат

Урожай листового салату можна буде збирати вже за кілька тижнів після посадки, оскільки ця рослина досить швидко розвивається.

Для успішного вирощування листового салату у серпні варто вибрати сорти, які підходять для теплих умов, такі як крес-салат, ампельний салат та кілька пізніх сортів для збору у вересні.

Редька

Серпень є сприятливим часом для посіву редьки, оскільки в цей період ґрунт добре прогрівається, а теплі дні дозволяють рослині швидко розвиватися. Посадити можна гостру чорну редьку або білу.

Зелена цибуля

Щоб отримати хорошу зелень, рекомендується вибирати якісне насіння і дотримуватися правильної техніки посадки. Зазвичай зелену цибулю можна зібрати через 3-4 тижні після посадки, коли листочки досягнуть висоти близько 15-20 см.

Кінза

Ця рослина може рости як на сонці, так і в півтіні, але вона дуже вимоглива до вологи, тому регулярний полив є важливим фактором для успішного вирощування кінзи. Крім того, вона вимагає добре дренованого ґрунту для запобігання застою води.

Рукола

Рукола є видом зелені, що швидко росте. Вона вимагає достатнього сонячного світла та помірної вологості для успішного зростання. Збір руколи можна проводити через 3-4 тижні після посадки, коли листочки досягнуть висоти приблизно 10-15 см.

Шпинат

Шпинат вимагає помірної вологості та добре дренованого ґрунту. Він зазвичай росте досить швидко, і листя можна почати збирати через 4-6 тижнів після посадки. При збиранні листя слід залишати кілька верхівкових листочків, щоб рослина продовжувала рости й виробляти нові листочки.

Петрушка

Петрушка є однорічною рослиною, але вона досить холодостійка і може успішно рости протягом осінніх місяців. Рослина потребує добре дренованого ґрунту та помірного поливу. Також вона може рости як на сонці, так і в півтіні.

Кріп

Кріп – це однорічна рослина та досить швидкорослий вид зелені. Він добре переносить тепло, зазвичай росте швидко, вже за кілька тижнів після посіву можна збирати свіжу зелень. Найголовніше – уникати пересушування ґрунту, в якому росте кріп.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень