Що пообіцяли підприємцям в Костополі за карантин «вихідного дня»

Міськрада обіцяє піти на поступки

Олександр Коваль

Із закликами «Ми не хочемо партизанити! Нехай чиновники теж зарплату не одержують!» понад сотня підприємців Костополя на Рівненщині пікетували уранці 16 листопада Костопільську міську раду

з вимогою скасування «карантину вихідного дня» та зменшення податкового навантаження. Вони також вимагають скасування перевірок та рейдів правоохоронців, вимагають пільг та компенсацій через збитки у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Самі обіцяють дотримуватися у роботі усіх карантинних санітарних правил.

Громадська організація «Підприємці Костопільщини» підготувала й принесла письмове звернення до міського голови Костополя Євгенія Денисюка з переліком вимог.

Одіссей Сепіанов, голова ГО "Підприємці Костопільщини"

До пікетувальників одразу вийшов голова Костопільської райдержадміністрації Олександр Коваль, якого рішенням першої сесії новообраних депутатів призначено першим заступником міського голови Костополя. Невдовзі до людей, демонструючи відкритість та готовність до спілкування, вийшли усі новопризначені заступники міського голови та секретар міськради, чого у цьому містечку ніколи раніше не було. З керівного складу не було лише міського голови Євгенія Денисюка.

Подейкують, що у когось з членів його родини виявили коронавірус, тож голова перебуває на самоізоляції.

Олександр Коваль пообіцяв дати відповідь на лист до 18 листопада.

Усно повідомив, що на найближчій сесії

міськрада розгляне питання про зменшення до найменшого можливого ставки єдиного податку для костопільських підприємців з грудня цього року.

Він також пообіцяв зустрітися з підприємцями, які здають в оренду приміщення під заклади торгівлі й громадського харчування, й переконати їх у необхідності зниження ставок орендної плати у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Зі слів підприємців, поки що орендодавці не йдуть на жодні поступки й відмовляються знижувати орендну плату.

Олександр Коваль також додав, що чиновники готові оформити собі на деякий час неоплачувані відпустки, адже вони одержують платню з бюджету, а наповнюють його підприємці, які платять податки, а нині опинилися у скруті.

Планується, що сесія міської ради відбудеться цього тижня, однак точної дати поки немає через відсутність на робочому місці міського голови та через те, що 7 депутатів, обраних від «Батьківщини», досі не подали документи на реєстрацію до Костопільської ТВК.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень