Нам не потрібен «бракований товар»: рівняни удочерили хвору дівчинку з Китаю

Малечу народила сурогатна матір для сім’ї з Китаю, але через рідкісне захворювання «батьки-замовники» відмовилися від новонародженої

Ця історія радше нагадує сюжет із фільму. Незвичайна дівчинка народилась на світ з рідкісним генетичним захворюванням - синдромом Блоха-Сульцбергера.

Дитину народила сурогатна матір для бездітного подружжя з Китаю. Втім, коли вони дізнались про хворобу, то відмовилися від маляти, мовляв, їм не потрібен «неякісний продукт».

Батьки-замовники навіть не приїхали, аби побачити власну дитину.

Тож дівчинка лишилася в Україні. Назвали її Вікторією. Від дитячого будинку малечу врятувало подружжя Ситників із Рівного.

Анна поруч з дитиною з першого місяця народження. Річ у тім, що жінка доглядала за дівчинкою, тіло якої було покрите ранами. Саме вона щодня боролася за кожен сантиметр шкіри немовляти. 

Нині Вікторії 2 роки. Вона має люблячу сім’ю, затишний дім і багато іграшок. Утім, цього могло б і не бути – через надзвичайно складний процес усиновлення.

Анна та Віталій зізнаються, що аби стати повноправними батьками дитини, знадобилося майже півтора року. Щодня подружжя жило у страху, що їхню Віку забере сурогатна матір.

Настільки це було важко, навіть депресія була. Здавалося б, ми ж хочемо взяти дитину, хочемо подарувати їй життя, а це так складно. Бізнес легше відкрити, ніж дитину взяти в сім’ю, - розповідає Віталій.

Хоча Ситники є законними батьками маленької Вікторії, яка стала сенсом їхнього життя, подружжя побоюється, що біологічні батьки передумають і захочуть через суд повернути дівчинку.

Два роки тому покинута Вікторія подарувала Анні та Віталію нове життя. А зараз вони продовжують боротися за повноцінне та здорове майбутнє їхньої маленької донечки.

У 30% хворих дітей з  синдромом Блоха-Сульцбергера може бути ураження зору, у 70% – ураження зубів, а ймовірність ураження нервової системи, а це тягне за собою і розумову відсталість, – понад 50%.

Така собі бомба сповільненої дії.

Ця хвороба є дуже рідкісною та погано вивченою. Такими випадками займаються лише у Франції. Саме там маленькій Вікторії готові надати допомогу. Аби їхня донечка не страждала та мала шанс на повноцінне життя подружжя Ситників просить про допомогу:

Номер банківської картки АТ КБ «ПРИВАТБАНК»

5168 7573 7884 7760

Ситник Анна Костянтинівна

Авторка: Діана Білоус

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень