Після випадку в театрі гуртки знімають із себе відповідальність за дітей

Зокрема, така ситуація спостерігається у Мистецькому об'єднанні «Едельвейс»

Ілюстративне фото

Очільник Рівненського міського управління культури Тарас Максименко дав вказівку привести у відповідність до чинного законодавства ситуацію з охороною і безпекою праці у всіх міських закладах культури.

Такі настанови він дав у зв’язку із трагедією, що трапилася у Рівненському облмуздрамтеатрі, коли під час вистави травмувався актор Петро Ліснічук.

– Я на всі заклади культури, які мені підпорядковані, дав чітку вказівку: охорона праці і безпека праці має бути на найвищому рівні. Після ситуації в театрі, що трапилася з Ліснічуком. Тому зараз вони приводять відповідно до чинного законодавства всю свою діяльність у порядок.

Водночас, в редакцію Радіо Трек повідомили батьки, діти яких займаються у МПК «Текстильник», що їх змушують підписувати певні розписки щодо безпеки їх дітей. У тексті розписки зазначається таке: «Усвідомлюємо можливу травматичність та небезпеку, пов’язану з виконанням трюкових, акробатичних і танцювальних елементів… за жодних обставин не буду вимагати відшкодування будь-якої можливої шкоди чи компенсації за наслідки, що можуть статися у період відвідування моєю дитиною вищевказаних занять та заходів».

Батьки занепокоєні , що у такий спосіб керівник «Едельвейсу» знімає з себе будь-яку відповідальність за дитину.  

У коментарі Радіо Трек директор МПК «Текстильник» Анатолій Чугуєвець зазначив, що йому про це нічого не відомо. Він запевнив, що за безпеку дітей на сцені чи під час репетицій відповідає керівник. Також він наголосив, що керівник згідно з інструкцією зобов’язаний попереджати батьків про ті ризики, які можуть виникнути під час занять та виконання певних трюків.

Своє чергою керівник «Едельвейсу» Людмила Супонькіна також зазначає, що згадану розписку підписувати не обов’язково. З її слів, розписку роздали батькам, аби попередити їх про можливі травми, які можуть отримати їхні діти під час занять. 

– Поскольку у нас хореография и акробатика присутствует. И сложные  элементы… Чтобы родители подумали, прежде чем отправлять к нам на занятия, что это может бить травмоопасно. Это связано с тем, что произошло в театре. Мы уже переживаем, что родители, если переживают, что такое может быть на танцах, чтобы просто не водили.

 

На поездку в Польшу это не влияет. Если не подпишет мамочка или папочка, пожалуйста, это их дело, это на их совести все. 

При цьому Людмила Супонькіна переконує, що не знімає з себе відповідальності за можливі травми дітей.

Директор Палацу дітей та молоді Ірина Первушевська наголошує, що юридично за дітей відповідає – педагог, особа, яка проводить заняття.

– Юридично відповідає викладач, педагог, особа, яка проводить заняття, яка прийнята на роботу, з якою підписано угоду про те, що вона несе відповідальність. Вона повинна мати відповідну освіту, відповідний вік і відповідний стаж. Інших навіть слів не має бути. Це питання організаційне, це є в Законі про освіту, це все прописано.

 

Я не знаю, як у них в культурі, але це нонсенс. Так само і у нас в палаці. Дитину привели в палац, з того моменту, як вона переступила поріг палацу, ми відповідаємо за неї. Скажемо, там, де у нас хореографія, батьки повинні застрахувати дітей, зобов’язані.

Страховка мусить бути, так само, як і медична довідка про стан здоров’я дитини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень