Вийшов офіційний тизер фільму «Тарас. Повернення»

Стрічка розповідає про останні місяці заслання Шевченка в Казахстані

Фільм «Тарас. Повернення» знімає режисер Олександр Денисенко. Стрічка розповідає про останні три місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів з Петербурга: його помилував особисто цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту в Мангишлаку не поспішає повідомляти про це Тарасу й видавати указ про звільнення.

Інтрига будується на тому, хто саме зацікавлений в затримці і перешкоджає звільненню Шевченка. Комендант форту Іраклій Усков? Чи офіцери-товариші по службі та чиновники-бюрократи в Петербурзі? А раптом телеграма про амністію взагалі загубилася? Шевченко зберігає в собі сили досліджувати землі Західного Казахстану, що стали для нього улюбленими. Також поет і художник зображує казахський край та степових мешканців у своїх віршах і картинах, які він пише кожної вільної хвилини.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень