У Рівному відбулася виставка-інсталяція відомого священика-травознавця (15 ФОТО)

З нагоди 130-річчя від дня народження Михайла Носаля

На ній місцеві музейники розповіли рівнянам і гостям міста про життя цілителя, представили світлини, книги та особисті речі, а також провели дегустацію трав’яних чаїв за його рецептами. Зазначимо, що Михайлові Носалю в 2004-му році було посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин Рівного». За життя священик досліджував лікарські властивості рослин, збирав зілля, занотовував всі свої знання у рукописи, допомагав і зцілював людей. На основі його рукописів у 1948-му році вийшла книга «Лікарські рослини і способи їх застосування в народі», яка й досі є однією з найцінніших у галузі народної медицини. А більше про рівненського цілителя розповідає завідувач відділу виставок обласного краєзнавчого музею, Галина Данильчук:

– Це був священик від Бога, його покликання таке було. Він в 1911-му році був рукоположений на престол. Служив він на Волині. В Першу світову була евакуація і він опинився на Сході в Могилевській губернії. Повернувся назад в Польщу. А з 1935-го року і до смерті в 50-му він був настоятелем найстарішої рівненської святині, Свято-Успенської церкви, на вулиці Шевченка.

Варто зазначити, що ще донедавна на вулиці Шевченка у Рівному стояв будинок Михайла Носаля, проте з легкої руки депутатів Рівнеради попередньої каденції його знесли. І це незважаючи на прохання музейників реконструювати будівлю і перетворити її у «Центр народного цілительства». Зараз же на місці пам’ятки розташований дитячий майданчик. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень