У Рівному пройшли Андріївські вечорниці

У Рівненському краєзнавчому музеї поєднували традиційні українські святкування та сучасні екологічні знання

Як повідомив один із організаторів свята – представник «Рівненських екологічних волонтерських ініціатив (РЕВІНЬ)» Юрій Шепелюк – метою свята було показати рівнянам, що український народ має необхідні знання для успіху. Вони зароджувались і розвивались ще в сиву давнину.

Сьогодні варто згадати про те, що давно відомо українцям – це відображено у наших традиціях, обрядах. А ще свято створене для того, щоб допомогти людям об‘єднатися. Бо саме єдності нам часто не вистачає для досягнення успіху.

Особливу атмосферу свята допомагав створити  дитячий фольклорний колектив «Ранкова роса». Юрій Ковальчук, керівник гурту традиційного поліського співу розповів, що у краєзнавчому музеї його вихованці намагалися відтворити обрядодійство.

Ми записували у різних селах певні моменти і поєднали їх в інсценізовану театральну сценку.

Діти демонстрували давні поліські забави, які часто й досі використовуються на весіллях - дістати з миски з водою перстень, не замочивши носа, сплести косу зі стрічок чи швидко одягнути парубка чи дівчину, відбравши для цього серед купи вбрання підходяще. 

По тому перед гостями свята виступив відомий рівненський лірник Андрій Ляшук. Також можна було долучитись до майстер-класів з виготовлення ялинкових прикрас, свічок, ляльок мотанок

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень