На Басовому Куті надзвичайники врятували манекен і водолаза (21 ФОТО, ВІДЕО)

У Рівному на озері Басів Кут надзвичайники, матроси-рятувальники та працівники медицини катастроф провели тактико-спеціальні навчання з організації та проведення рятування людей на водних об’єктах

За легендою навчань рятувальники витягли з води і реанімували умовного потерпілого, роль якого виконав манекен. Ще одним потерпілим був водолаз, якого доправили на берег за допомогою рятувального човна. Такі навчання проводяться щорічно перед відкриттям купального сезону, проте начальник аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах Анатолій Якимчук лізти у воду поки що не радить:

– Я зараз не радив би купатися, тому що температура води менше 18 градусів. А купатися можна коли 18 і більше. І якщо взяти статистику, на цей час припадає найбільше утоплень. Вода ще холодна, температура повітря підвищується і якщо людина купається - настає холодовий шок. Людину сковує, вона не може рухатись і, на жаль, гине. Тому я б не радив купатись, доки не буде 18 градусів і більше.

Також Анаталій Якимчук розповів, що наразі в області до сезону готуються місця відпочинку та виставляються буйки. Також водолази чистять дно річок і на сьогодні вже опрацьовано 32 пляжі і визначено 45 місць для відпочинку. Крім того, рятувальною службою на водних об’єктах будуть виставлені пости на озерах Басів Кут, Біле Озеро і Хрінники, а до сезону вже підготовлено близько 30 рятувальників. Додамо також сумну статистику минулого року – на водоймах області за 2015 рік потонуло більше сорока осіб. Трагедії траплялися на необлаштованих для відпочинку місцях.

Між тим, опісля тренувань, працівники аварійно-рятувальної служби влаштували для журналістів поїздку Басовим Кутом на катері. Як виглядає озеро нині - дивіться на відео:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень