Зима на носі. Хто на Рівненщині вже заощаджує третину коштів на опаленні (АУДІО)

Впровадження енергоефективних заходів - одне з зобов'язань України у рамках Угоди про асоціацію з ЄС

В ефірі Радіо Трек триває цикл програм «Європейський монітор», присвячений тематиці впровадження стандартів ЄС на Рівненщині.

Серед чисельних забов’язань, які Україна має виконати у рамках Угоди про асоціацію з ЄС, значиться, зокрема, і впровадження енергоефективних заходів, які сприятимуть заощадженню енергоресурсів. 

Якщо йдеться про житловий сектор, то мешканці багатоквартирних будинків після вжиття енергоефективних заходів, матимуть якісно обігріте житло і при цьому зекономлять як сам енергоресурс, так і кошти на його оплату.

На фото - Ігор Павлюк

До розмови на тему «Енергоефективність як важлива складова євроінтеграційного процесу України: які справи з цим на Рівненщині» ми запросили:

  • Начальника відділу управління економіки Рівненського міськвиконкому – Ігоря Павлюка
  • Старшого державного інспектора з енергонагляду інспекції Держенергонагляду у Рівненській області – Василя Ромаша.

На фото - Василь Ромаш

За словами Василя Ромаша, на сьогодні в області 287 бюджетних установ (а це і заклади освіти, управління різного рівня, медичні заклади і адмінприміщення) уже оснащено лічильниками обліку тепла. Прикметно, що з них 94 установи вже мають встановлену систему автоматичного регулювання подачі тепла. Тобто, система реагує на температуру повітря ззовні та налаштовуються відповідно до розкладу роботи закладу. Василь Ромаш відзначає, що це дає можливість заощадити  від 30 до 35% коштів на оплаті енергоносіїв.

А от щодо того, яку систему опалення використовувати вдома, Василь Ромаш зазначив, що однозначної відповіді немає. Це залежить і від типу будинку, його віку і матеріалів, які використовувалися при будівництві та інше. Проте для характерної у Рівному масової житлової забудови радянського періоду найкращий варіант – старі чавунні батареї. Адже вони мають найкращий ступінь теплопередачі.

Які програми енергоефективності уже працюють в області, а також куди звертатися охочим утеплити власне житло, дізнавайтеся з програми «Європейський монітор».

Ця публікація підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій та "Європейською правдою".

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Радіо Трек і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень