Звинувачений у нетверезій ДТП українець довів, що керував авто під дією сиропу Др. Тайса

Суддя на ім'я Петро Українець закрив справу через відсутність складу злочину

Чергова історія про найчесніший суд у світі. Цього разу це суд Львова, який днями розглянув справу про ДТП.

ДТП трапилась ще 27 квітня близько 21:30 на трасі Львів – Шегині. Тоді Станіслав Дьордяй, керуючи автомобілем Volkswagen Passat, виїхав на зустрічну смугу, де в’їхав у автомобіль KIA. Внаслідок ДТП пошкодились обидва автомобілі.

У протоколі з місця ДТП також вказано, що 29-річний Станіслав Дьордяй перебував за кермом у нетверезому стані.

 

Зокрема, тест на алкодрагері показав результат 0,7 проміле.


Уже в суді Дьордяй заперечив, що вживав алкоголь перш ніж сісти за кермо.

Натомість він заявив, що хворів на ГРВІ і приймав «Сироп подорожника від кашлю Доктора Тайсса», що містить 20% етанолу та «Флавовір», який також містить етанол. Чоловік надав суду медичні довідки, що підтверджують те, що він справді приймав ліки.

Станіслав Дьордяй також заявив, що алкотестер може давати похибку +-15% при показниках від 0,6 до 2,0 проміле. Він попросив суд закрити провадження проти нього.

На фото ліворуч -- Др. Тайсс (та його сироп -- праворуч)

Городоцький районний суд на засіданні 11 серпня розглянув одразу два протоколи щодо Станіслава Дьордяя: про вчинення ДТП та про керування у нетверезому стані. 

Суддя Петро Українець  закрив справу про скоєння ДТП через те, що минули терміни притягнення водія до відповідальності (три місяці).

Окрім того, суд взяв до уваги заяви Станіслава Дьордяя щодо вживання ліків та ймовірної похибки алкотестера та закрив і цю справу за відсутністю складу адмінправопорушення 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень