Звільнити через бурштин керівників вимагатиме Рівненська облрада

Зокрема начальника поліції, голову райдержадміністрації та директора лісгоспу з Сарненщини

Фото з акції протесту під Сарненським відідлом поліції

Начальника Сарненського відділу поліції Сергія Смаглюка, голову райдержадміністрації Ярослава Яковчука, директора Клесівського лісгоспу Михайла Ониськевича пропонує звільнити з посад депутат Рівненської облради Володимир Ковальчук. Для цього підготував проекти рішень облради про звернення до Головного управління поліції Рівненщини, до Президента та Кабміну,  до Держагентства лісових ресурсів. Причиною звернень, пояснив, стало продовження нелегального видобутку бурштину на Сарненщині:

Причиною звернення стали неодноразові мої поїздки на Сарненщину, де було висвітлено незаконний видобуток бурштину і кришування його саме цими людьми. Потім мій колега Андрій Сайчук поїхав туди в урочище Гальбин та інші урочища й переконався, що там іде повномасштабний незаконний видобуток бурштину. Він спочатку півночі телефонував у 102 – і ніякої реакції не було, потім хотів зв’язатися з лісниками – також реакції не було.

Окрім цього, за словами Володимирар Ковальчука, вимагати звільнень його змусили порушення близько десятка кримінальних справ проти активістів із Сарненщини, які борються з нелегальним видобутком бурштину, за дії, вчинені ще у 2015 році. Саме з цієї причини у п’ятницю, 11 травня, депутат зі своїми колегами організував акцію протесту під Сарненським райвідділом поліції, вимагаючи звільнення начальника.

Володимир Ковальчук сподівається, що всі вище названі керівники будуть звільнені ще до сесії облради, яка відбудеться у п’ятницю, 18 травня. Тож, можливо, за звернення і не доведеться голосувати.   

До речі, Володимир Ковальчук обіцяє вимагати таких же відставок і в інших бурштинових районах Рівненщини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: бурштин
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень