«Звернення Рівненської облради не мають юридичної сили», - нардеп Вознюк

Так депутат Верховної ради відреагував на можливе звернення облради щодо відставки керівника Нацполіції області Сергія Максимова

Постійна комісія з питань регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією Рівненської обласної ради у п‘ятницю проголосувала за те, щоб на наступній сесії облради розглянути висловлення недовіри в.о. начальника Головного управління Нацполіції в області Сергію Максимову, а також направити звернення міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та голові Нацполіції Хатії Деканоідзе з проханням звільнити Максимова з посади. Таке рішення депутати ухвалили  через те, що в області зріс криміногенний рівень та не розслідуються скандальні злочини. Зокрема, голову комісії обласної ради обурив той факт, що  керівник управління братиме участь у роботі переатестаційної комісії, в той час, коли сам ще не пройшов переатестацію.

Між тим, Рівненську поліцію на засіданні комісії представляв Віталій Заславський. Прослухавши його звіт про роботу управління Нацполіції в області за минулий рік, депутати зауважили, що злочинність на Рівненщині значно зросла порівняно з 2014 роком. Також депутатів обласної ради обурив склад атестаційних комісій, які перевірятимуть колишніх міліціонерів. За словами голови обласної ради Володимира Ковальчука, завдяки таким сумнівним особам до поліції можуть потрапити псевдоправоохоронці, яких не лише потрібно відсторонити від служби, а, подекуди, й притягнути до відповідальності

Ми попросили прокоментувати можливе звернення облради щодо недовіри Сергію Максимову депутата Верховної Ради Юрія Вознюка, якому не раз закидали підтримку керівнику Нацполіції.

 

 

Нападки на пана Максимова йдуть зі сторони Радикальної партії. І, напевно, можна здогадуватися, робити якісь висновки з цього приводу, але я вважаю, це просто політичний крок для того, щоб не тільки голову облради (а його поставив саме Київ), але ще й міліціонера - впливати на процеси його призначення. Я вважаю, якщо обласна рада прийме таке звернення, воно буде помилковим.

 

Також за словами Юрія Вознюка, звернення Рівненської обласної ради, навіть якщо й буде ухвалене, не матиме жодної юридичної сили. Як приклад він навів звернення Рівненського депутатського корпусу щодо відставки уряду, яке так і залишилося лише зверненням. Адже, такі рішення «приймають інші особи та інші структури».

Між тим, Юрій Вознюк згадав звинувачення нардепа-радикала Андрія Лозового на адресу Сергія Максимова. Однак, жодне з цих звинувачень, коли справа доходить до документального підтвердження, їх не отримує - каже депутат.

Тож, керівник обласної поліції Сергій Максимов на захист своєї честі та гідності, не як посадова особа, а як звичайний громадянин подав на Лозового до суду. Вознюк впевнений, що Максимов справу виграє.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень