Зрізати чи викручувати гриби: Експерти поставили крапку у питанні, через яке сперечалися грибники

Є важливий момент

Хто ж не любить ходити у ліс і збирати гарненькі і стрункі грибочки? А якщо ще й пощастить знайти білого гриба, то радості не буде меж.

Проте багато грибників часто сперечаються через способи збору грибів. Хтось каже, що треба зрізати їх ножем, а інші вважають, що треба викручувати грибочок із ніжкою.

У службі «Державні ліси» Польщі заявили:

- Збираючи гриби, не забувайте акуратно викручувати їх із землі. Використовуйте ніж, щоб очистити залишки землі із ніжки гриба.

При цьому потрібно робити це акуратно, щоб не зашкодити міцелію. Також у відомстві назвали ще одне важливе правило: збирати лише ті гриби, які знаєте. Там наголосили, що не варто впізнавати їх на смак, тобто лизати. Тому що це міф, що всі смертоносні види грибів гіркі.

Крім того, не потрібно збирати гриби у пластикові пакети, тому що там вони можуть набути шкідливих властивостей. Для них найкраще підійде кошик.

А ще поляки нагадали, що:

  • слід збирати лише стиглі гриби;
  • не можна знищувати ті, які ми не хочемо забирати додому;
  • потрібно залишати ліс у чистоті і забирати з собою все сміття.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень