ЗНО-2018 на Рівненщині: все, що варто знати

Для мешканців найвіддаленіших районів, які здаватимуть німецьку, франзуцьку та іспанську мови, цього року передбачені місця для ночівлі

Що нового

 

- перелік навчальних предметів для вибору зменшився до 11, здача російської мови цього року недоступна;

- у 2018 році до здачі ЗНО вперше долучаться учні системи профтехосвіти та студенти коледжів, які проходитимуть оцінювання разом із випускниками шкіл;

- до іспиту з іноземної мови додано частину «Розуміння мови на слух», яка передбачає прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань;

- для забезпечення проходження ЗНО особами з серйозними вадами зору під час додаткової сесії будуть використані спеціальні бланки з шифром Брайля.

Терміни проведення ЗНО

 

Основна сесія починається зі здачі математики 22 травня і  закінчується іспитом з історії України 6 червня. Українську мову та літературу майбутні абітурієнти здаватимуть вже 24 травня.

Тестування з іноземних мов заплановані на 29 травня та 1 червня. Окрім англійської, випускники шкіл підтверджуватимуть свої знання з німецької (58 осіб), французької (12 осіб), а також іспанської мови (1 особа).

Під час здачі цих предметів наглядачі повинні закрити усі вікна в аудиторіях, аби учасникам нічого не заважало сконцентруватися.

Варто наголосити, що при вступі до вишів враховуватимуться тільки цьогорічні результати ЗНО з будь-якої іноземної мови.

Що потрібно брати обов’язково

 

- сертифікат ЗНО-2018,

- оригінал паспорту (або свідоцтва про народження, якщо його серія та № зазначені у Сертифікаті),

- запрошення-перепустку (яку необхідно роздрукувати самостійно),

- дві кулькові або капілярні ручки чорного кольору.

 

Чого брати не варто

 

- жодних засобів зв’язку,

- пристроїв для зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації чи їхніх елементів,

- друкованих та рукописних матеріалів.

 

Рівні умови для всіх

 

Подбали на Рівненщині й про людей з обливими потребами, які заздалегідь повідомляли про необхідність створення додаткових медичних умов.

- Для здачі ЗНО особами, які мають серйозні вади слуху, запрошуватимуть сурдоперекладачів, в усіх інших випадках - вони мають право брати з собою слуховий апарат;

- випускники з вадами зору можуть мати при собі велику лупу, а при більш серйозних проблемах із зором спеціально для них зошити будуть роздруковані 16 шрифтом. До того ж, їм нададуть додаткові 30 хв для проходження тестування;

- люди, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, будуть проходити зовнішє оцінювання в єдиному пункті тестування. У Рівному - це ЗОШ №11, де встановлений пандус та спецтуалет.

 

Пропуск тестування

 

Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк запевнила, що при виникненні непередбачуваних обставин (хвороба, смерть близької людини або ж участь у Міжнародних змаганнях) особи, які пропустили здачу предмету під час основної сесії, протягом п’яти днів з дня проведення тестування, мають право подати заяву для участі у додатковій сесії.

Для тих, хто здалеку

 

Для осіб з відділених районів Рівненщини, які приїдуть в обласний центр для здачі німецької, французької та іспанської мови, перший проректор Рівненського обласного інституту післядипломної освіти Іван Вєтров пообіцяв надати місце для ночівлі. Задля цього необхідно звернутися в кабінет ЗНО, який знаходиться в Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти у Рівному.

До речі, цього року в Україні майже на сто тисяч більше бажаючих здати ЗНО в порівнянні з минулим роком. Зокрема, у Рівному – це 12 836 осіб. Для допомоги у проведенні незалежного оцінювання залучать більше трьох тисяч спеціально підготованих працівників.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень