Знахідка для жіночого здоров'я: рецепт цілющого чаю з кульбабок 

Має протиракові, протизапальні властивості і добре впливає на печінку 

У квітках кульбабки та навіть у її стеблах є вітаміни: В1, В2, В4. А, С, Е, а також залізо, хром, кальцій, калій і біофлавоноїди. 

За результатами досліджень, кульбаба: 

  • здатна зміцнити імунітет;
  • налагодити роботу печінки;
  • покращити роботу та стан підшлункової залози;
  • нормалізувати рівень цукру в крові;
  • позитивно вплинути на роботу нирок;
  • покращити стан нервової системи;
  • знизити артеріальний тиск та покращує роботу серцево-судинної системи;
  • має сечогінні властивості, завдяки чому допомагає полегшити здуття живота (саме тому чай з кульбаби виділяють як чудовий засіб під час менструацій);
  • завдяки своїм антисептичним та антибактеріальним властивостям може мати позитивний вплив у боротьбі з хворобами сечовивідних шляхів;
  • відновлює роботу шлунково-кишкового тракту: має протизапальні властивості, знижує процеси здуття та бродіння в кишківнику, стимулює апетит коштом активізації жовчовідтоку, стимулює вироблення та виділення жовчі.

Також кульбаба містить флавоноїди та L-цикоринову кислоту, яка має  протиракові, протизапальні та антиоксидантні властивості. Речовини, які містить жовта квітка, впливають на клітини раку молочної залози, клітин меланоми та раку підшлункової залози.

Рецепт чаю з кульбабки

Після збору кульбабок на чистій території (не при дорозі у місті), її необхідно висушити. Можна на сонці, а можна й в духовці. 

Заварювати настій з кульбабки треба не в окропі, температура води повинна бути 70-80°C. Настоювати напій слід до 30 хвилин. Пити можна холодним, а для смаку додати лимон чи м'яту.  

В аптеках можна придбати уже готовий чай з кульбабок.

Важливо: чай з кульбабки має протипокази. Його не можна вживати при гастриті, виразковій хворобі шлунку, жовчнокам'яній хворобі та людям, які мають алергію, зокрема на амброзію, чорнобривці чи хризантеми. 

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень