Змієборця у парку Шевченка, можливо, перенесуть, — Володимир Хомко

Про ремонтні роботи у парку Шевченка міська рада оголосить у середині лютого

Перетворення чекають цього року на парк ім. Шевченка у Рівному. Напередодні вихідних там побував міський голова Володимир Хомко.

ФОТО Рівне Вечірнє

За його словами, планів є багато, адже тривалий час міську владу стримували підземні роботи над проєктом «Таємничі підземелля Рівного». Їх проведення вимагало габаритної й важкої техніки. Проте зараз роботи з бетонування завершено повністю і в Рівному мають плани щодо оновлень й ремонтів у парку, говорить Володимир Хомко:

По парку Шевченка нас стримували розкопки у центрі. Робити тоді якийсь благоустрій було просто недоречно.

 

Я сподіваюся, що депутати підтримають ідею перенесення того Змієборця (скульптура, яку рівняни називають пам’ятник «Стоматологу») і далі рухаємося у сторону каскаду фонтанів.

 

При голосуванні на видатки з бюджету на 2020 рік все буде оголошено
 

Йдеться, зокрема, про затвердження капітальних видатків на 2020 рік. Адже бюджет міста, зокрема захищені статті, міська рада ухвалила напередодні Нового року. А які саме роботи проведуть у парку цього року стане відомо під час сесії у середині лютого.

Нагадаємо, у 2019 році під час сесії міської ради йшлося про виділення 300 тисяч гривень. За ці кошти спец обладнанням пропонували розпиляти скульптуру так званого «Стоматолога», і її можна було перенести на інше місце у парку. Така необхідність виникла під час реалізації проєкту «Таємничі підземелля Рівного».

Скульптура може зашкодити підземеллям, адже вона важка. Тоді депутати міської ради не погодили виділення коштів на збереження «Стоматолога», його після монтажу мали просто вивезти на господарчий двір парку.

Це викликало суспільний резонанс, адже цей фонтан й пам’ятник у багатьох рівнян є спогадом про дитинство. Тож остаточно питання мають вирішити у лютому.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень