Зимове шаленство почалося. В Україні удвічі виріс попит на дрова

Вони уже подорожчали в регіонах

Українців завчасно попередили про важкий опалювальний сезон. Регіони, де ракети ворога пошкодили інфраструктуру можуть взагалі не мати централізованого опалення взимку, та залишитися ще й без газу.

З настанням осені люди почали активно готуватися до холодів, чим спровокували попит на дрова. За словами експертів він уже збільшився у двічі.

Наразі найдешевші дрова у Чернігівській області, від 600 до 800 гривень за кубометр каже керівник Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець.

Водночас у західних та південних областях дрова вже майже удвічі дорожчі – від 1100 до 1200 гривень за кубометр. Крім, окремо оплачується ще й доставлення дров.

Через війну у середньому дрова в нашій країні подорожчали на 25%, на це в першу чергу вплинуло зростання цін на енергоносії. На сьогодні попит на дрова виріс у два рази. Чимало українців готуються до найгіршого, тож купують дрова про всяк випадок.

Болоховець зазначає, що якщо раніше деревообробні підприємства продавали 3,5 мільйона кубометрів дров за рік, то у 2022 році за попередніми даними потрібно понад 5,5 мільйонів кубометрів. У деяких регіонах питання стоїть вкрай гостро, і на доставлення дров люди чекають по 2-3 тижні.

Деякі підприємства спростили процедуру продажу дров. Тепер достатньо мати при собі паспорт, написати заяву та оплатити замовлення на підприємстві, що займається заготівлею дров.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Теги: зимадрова
Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень