Жителя села Люхча на Рівненщині вбили через 8 кілограмів бурштину

Чотирьом особам повідомлено про підозру

Радіо Трек уже писало ексклюзивні подробиці про вбивство у селі Люхча. Місцевий мешканець розказав Радо Трек, що стрілянина трапилася саме через бурштин. Це підтверджує і обласна прокуратура:

- Попередньо встановлено, що 28.01.2017 поблизу місцевого магазину в селі Люхча четверо невідомих чоловіків здійснили збройний напад на двох місцевих жителів та відібрали у них пакет із бурштином вагою 8 кг. Під час розбою один із нападників здійснив постріл із вогнепальної зброї та смертельно поранив селянина. Останній помер в кареті швидкої допомоги.

 

П’ятьох зловмисників «за гарячими слідами» затримали у Рівному.  Усі - жителі Житомирської області. У нападників вилучено 4 одиниці зброї та набої до неї, а також 8 кг каміння бурштину.

 

- Станом на сьогодні слідчими поліції за погодженням із процесуальним керівником у кримінальному провадженні повідомлено про підозру 4 особам у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 4 ст. 187 КК України (розбій), із них 1 особі ще повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Водію авто, у якому перебували зловмисники, про підозру не оголошено, оскільки для цього немає правових підстав, - повідомили у прокуратурі. 

Слідчим до суду подано клопотання про обрання усім чотирьом підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Хід досудового розслідування взяла на контроль прокуратура Рівненської області. Нагадаємо, що кривавою перестрілкою на Сарненщині зацікавилось Міністерство внутрішніх справ.

 

Довідково:

- санкцією ч.4 ст.187 передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна;

- санкцією ч.2 ст.115 передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі із конфіскацією майна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень