Жителів Рівненщини просять утриматися від купівлі сумнівної свинини

В очікуванні новорічних та різдвяних свят зростає частота продажу м’яса з землі

Ветеринари б’ють на сполох, адже в області зареєстровано 17 випадків африканської чуми свиней,  і останні 3 – у цьому місяці. Про продаж свинини невідомого походження у непристосованих для цього місцях розповів заступник начальника Держспоживслужби Олександр Костюк:

Те, що торгують на стихійних ринках – це все відповідальність місцевої влади, місцевого самоврядування, а також поліції.

 

І безпосередньо самі пересічні громадяни мають вирішувати – наражати себе на небезпеку чи ні, купуючи м’ясо з землі і поза організовними ринками.

Щоб не допустити поширення африканської чуми свиней, в області діють мобільні групи, до складу яких входять ветеринарні спеціалісти та патрульні, які стежать за якістю м'яса та наявністю супровідних документів при перевезенні живих свиней, сировини та продукції тваринного походження на ринках.

Проте, зазначає Олександр Костюк, випадки, коли м’ясо після досліджень забраковують і вилучають, бувають вкрай рідко.

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень