Житловий фонд і війна: які будинки найбільш небезпечні під час ракетних ударів

Та які травми можна отримати, якщо опинитися під завалами

Безпечного місця в Україні зараз немає. Вся країна потерпає від загрози ракетних ударів російськими окупантами. Ворог уже давно сконцентрувався не на військових об’єктах, а буквально нищить житло та інфраструктуру мирних міст.

Заступник керівника ДСНС у Київській області Богдан Данилюк що найбільш небезпечними під час ракетних ударів є панельні будинки:

Найбільші руйнування зазнають панельні будинки, оскільки вони складаються, як карткові будиночки. Є випадки, коли під час обстрілу такого будинку люди виживали.

 

Ці будинки, коли складаються, під ними залишається великий простір, то люди там можуть вижити. Якщо це цегляний будинок, якщо пішов ракетний обстріл і будинок руйнується, то він розпадається на такі дрібні матеріали, що там дуже важко вижити, – сказав він.

Під час повітряної тривоги важливо перебувати в укриттях, які спеціально для цього призначені:

Якщо це населений пункт у сільській місцевості, то люди мають свої місцеві льохи, в яких можна сховатися, – пояснив представник ДСНС.

Також є більше шансів вижити, якщо перебувати в момент удару між двох стін.

Якщо людина не потрапила в епіцентр вибуху, а її просто привалило або заблокувало будівельними конструкціями, то можливі переломи, подряпини, струс головного мозку.

Якщо це буде удар з боку фасадного будинку, то чим більше перегородок, тим більша ймовірність залишитися живим. У панельних будинках я взагалі не рекомендував би залишатися, у монолітних будинках дуже добре захищають ліфтові шахти, вони повністю з моноліту, залізобетонні, – сказав Данилюк, додавши, що все ж таки потрібно спускатися в укриття.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень