Жінка без ніг проповзла від Філармонії до ЦНАПу по вул. Грушевського (ФОТО)

Історія з Хмельницького. Не так страшна пандемія, як непробивна людська байдужість

Посилання на цю історію у редакцію Радіо ТРЕК надіслали наші слухачі. Ситуація трапилася не у Рівному, але вона навряд чи когось залишить байдужим.

Напередодні юристка з Хмельницького Людмила Романенко опублікувала пост на своїй сторінці у фейсбуці. Написане – вражає. Лише за кілька днів його поширили понад 2 тисячі людей.

Текст подаємо без змін:

Розповім про вчорашню подію, яка мене просто приголомшила.

 

Біля полудня в центрі міста по вул. Грушевського в районі Нац.банку, я побачила жінку яка повзла по тротуарі. Я була на другій стороні вулиці та спочатку не зрозуміла, що з нею. Підійшла.

 

В неї на руках були робочі рукавиці й вона в прямому значені цього слова повзла опираючись на руки, так як в неї ампутовані ступні.

Жінку звати Олена, вона рухалась від філармонії до місцевого ЦНАПу. Якщо переглядати відстань на гугл-карті, то це близько 2-ох кілометрів. Коли Ольга підійшла до пані Олени, вона розповіла, що це перше людина, яка запитала, що з нею. Інші ж просто проїжджали повз, проходили та оминали.

Коротка історія Олени:

Як стало відомо Радіо ТРЕК, жінка працювала в магазині продавчинею та відморозила ступні, згодом їх ампутували.

Живе в селі з сином на пенсію. Син п’є. Коли приходить додому п’яний, вона переховується за хатою в бур’янах, щоб не бив, там і ночує.

 

В тих бур’янах і загубила паспорт, який завжди мала з собою.Чиновник з селищної ради видав їй довідку про приписку та порадив їхати в ЦНАП в Хмельницький.

 

Вона зателефонувала знайомій і приїхала, захопивши для тієі подарунок з села - картоплю, буряк, та інший сільський скарб..

 

Переночувавши в квартирі у п. Насті, якій до речі 70 років, вони ранком вирішили добратись в ЦНАП, як радив чиновник.

 

Не знаю як у вас уява, але я особисто не можу уявити як жінка без ступнів, без інвалідного візочка, без супроводу, повзе з 20-ти кілограмовим рюкзаком до автобусної стоянки, та ще й опасаючись, щоб не побачив п’яний син.

 

В якому столітті ми живемо ? Кому ми платимо податки?

 

В компетентності чиновників довелось і переконатись і мені, коли я вирішила хоч чимось допомогти. п. Олені. Зайшла в ЦНАП, показала довідку.

 

Кажуть: «ну якщо ви взялись допомогти - їдьте в Чорний острів, бо це не наша парафія».

 

Приїхала. А звідти мене прямо в еротичну подорож! Потрібно свідоцтво про народження, без нього ніде вам нічого не зроблять Пані Олена родилась в Мурманську, свідоцтва нема. Ніхто навіть і не подумав перетелефонувати в міграційну службу чи поліцію. Нічим не допомогли та нічого й не порадили.

Завдяки небайдужості жінки, яка проходила повз, через місяць Олена отримає новий паспорт. Нині вона у селі, де проживає з сином, про це нам розповіла її подруга - пані Анастасія.

Вона дуже боїться того, що так багато людей хоче їй допомогти, бо син зловживає. Побоюється, аби гірше не було, як зараз, - каже подруга пані Олени.

Після суспільного розголосу у мережі, Оленою зацікавилися небайдужі люди, тож незабаром у жінки з'явиться візок, на якому вона зможе пересуватися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень