Жахливі наслідки роботи заводу в Сарнах – вигадка людей?

Порушень комісії не виявили

Нагадаємо, про справжню епідемію носових кровотеч у дітей та проблеми зі шкірою у дорослих через роботу заводу металевих виробів повідомляли раніше мешканці Сарн. На екологічній комісій Рівненської обласної ради депутати Сарненської міської ради просили депутатів перевірити роботу підприємства. Це було у березні 2018 року.

Нині стало відомо про те, що перевірка потужностей заводу металевих виробів була.

За інформацією «Голосу України», жодних порушень на підприємстві не знайшли.

Ситуацію виданню коментував голова постійної комісії з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Валявка:

Для зменшення соціальної напруги ми запросили у підприємства результати лабораторних досліджень повітря, які проводяться щоквартально та, можливо, рекомендуватимемо міській раді встановити у межах житлової забудови поблизу цеху цинкування стаціонарного посту за контролем якості атмосфери.

Окрім того, звернемося до інформаційно-аналітичного центру медичної статистики, щоб з’ясувати, чи упродовж останніх п’яти років на прилеглих до підприємства територіях не збільшилась захворюваність сарненчан, пов’язана з накопиченням цинку.

За інформацією заступника генерального директора ТзОВ «Завод металевих виробів» Вадима Івашка, у 2016 році підприємство сплатило трохи більше двох мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб,  торік – 3 мільйони 525 тисяч. За два роки з цих коштів 3 мільйони 340 тисяч гривень надійшли до місцевого бюджету.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень