Землі, понівечені після видобутку бурштину, будуть відновлювати

Рівненська облрада на черговій сесії має намір затвердити обласну програму

Обласна рада на черговій сесії затверджуватиме «Регіональну програму розвитку земельних відносин на 2016-2020 роки», яка діє в області з 2006 року. Серед іншого, ця програма передбачає рекультивацію земель, в першу чергу, в північних районах Рівненщини, що здійснюватиметься за співфінансування держави, обласного та місцевих бюджетів. За цією програмою вже було рекультивовано 53 гектара, а впродовж 2013-2014 років під час інвентаризації було виявлено пошкодження на понад 60 гектарах, говорить виконуючий обов`язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області Сергій Дубич:

 

 

- Ми зробили інвентаризацію 480-ти гектарів в минулому і в 2013 році. Виявили порушених земель тільки 63 гектарів. Дані земельні ділянки не були рекультивовані, і лише в цьому році, от яки ми приймемо регіональну програму, будемо ініціювати питання  щодо розроблення цього проекту рекультивації і проведення робіт, але це стосується лише земель сільськогосподарського призначення.

 

Пілотним проектом цього року мають стати землі Людинської сільської ради на Дубровиччині. Орієнтовно 6 гектарів земель цієї території планують включити в схему рекультивації. Держгеокадастр на виконання програми цьогоріч просив понад 800 мільйонів гривень, втім, управління фінансів зменшило обсяг фінансування до семиста мільйонів.

Між тим, на проведення робіт з рекультивації вже попередньо зголосилося ДП «Укрбурштин». Але про виконавця робіт говорити ще рано, адже його обиратимуть після затвердження програми обласною радою.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень