Здайте «по-доброму»: правоохоронці Рівненщини звертаються до населення

Громадяни, які добровільно здають зброю, звільняються від кримінальної відповідальності

Фото з інтернету

У протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, профілактики злочинів із їх використанням із першого жовтня 2018 року на території України проводять місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів.

До 31 жовтня цьогоріч громадяни можуть звернутись до відділів і відділень ГУНП, до дільничних офіцерів поліції області та добровільно здати вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спеціальні засоби.

Добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони після відповідної перевірки можуть  зареєстроватиі на громадян у встановленому законодавством порядку.

Також громадяни, близькі родичі яких померли, повинні здати у п’ятиденний строк зброю чи спецзасоби, що їм належали, до вирішення питання про спадщину.

За незаконне зберігання і поводження із вогнепальною або холодною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

З питань добровільної здачі зброї необхідно звертатись у служби дозвільної системи територіальних підрозділів поліції ГУНП в Рівненській області.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Теги: зброя
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень