Зберегти молодість без ін'єкцій: які продукти допоможуть зберегти здоров'я та красу

Поради від дієтолога

Уникнути старіння неможливо, але можна уповільнити цей процес і поліпшити тонус шкіри. Сучасні технології здатні багато на що, але ми й самі можемо допомогти нашому організму, вживаючи правильні продукти.

Топ-5 продуктів, які збережуть організм молодим та нейтралізують вплив шкідливих речовин.

  1. Хрестоцвіті овочі

До овочів сімейства хрестоцвіті відносяться: білокачанна капуста, броколі, цвітна капуста, брюссельська капуста, шпинат, рукола, спаржева капуста, хрін, редька, ріпа, редис, пекінська капуста, крес-салат. 

Аби зберегти корисні властивості цих овочів, готуй їх так: 

  • не довше 5-10 хвилин в пароварці; 
  • тушкуй 3-5 хвилин; 
  • запікай 10-15 хвилин 

[media=209501] 

  1. Ягоди

Полуниця, лохина, вишня, малина — чемпіони за вмістом антиоксидантів, які захищають клітини організму від негативного впливу вільних радикалів та оксидативного стресу.

В холодну пору року варто звернути увагу на заморожені ягоди. Саме заморозка допомагає зберегти всі корисні компоненти ягоди.

Вживати ягоди краще в якості першого перекусу або за 15 хвилин до обіду. Ідеальний розмір порції  —  250 г. 

  1. Прянощі (гвоздика, кориця, куркума).

Особливо полюбляють дієтологи куркуму. Ось чому: 

  • Куркума гальмує процеси старіння організму; 
  • допомагає виводити надлишки холестерину  —  а це відмінна профілактика інсультів та інфарктів;
  • вбиває ракові клітини. За даними Центру ракових досліджень Техаського університету, куркумін має унікальну здатність проникати в ракові клітини і змінювати їх ДНК, що призводить до загибелі клітин. Здорові клітини при цьому він не чіпає; 
  • знижує канцерогенність тютюнового диму, послаблює його негативний вплив на кишечник, легені та весь організм в цілому. Тому, якщо у твоїй сім`ї хтось має шкідливу звичку палити, ця добавка не завадить.

[media=209503] 

  1. Горіхи та насіння, а особливо мигдаль

Відмінний варіант другого перекусу.

Містять Вітамін Е, мають антиоксидантну дію. Горіхи не тільки затримують процеси старіння шкіри, але і захищають від ультрафіолетових променів.

Різноманітні олії з горіхів та насіння, як от: гарбузова, кунжутна, олія грецького горіха, покращують обмінні процеси в шкірі і дають необхідні корисні речовини, які подовжують її молодість.

Особливо ефективно олії працюють в зв`язці з овочами і зеленню.

[media=209499] 

  1. Біла морська риба

Наша шкіра обожнює жирні продукти. Меню молодості має обов’язково включати продукти, багаті на Омега-3 жирні кислоти. Володіючи антиоксидантними властивостями, вони не дають вільним радикалам пошкоджувати клітини, що відіграє суттєву роль у запобіганні старіння шкіри та організму в цілому.

Омега 3 також запобігають надмірній сухості шкіри і розвитку дерматитів. Біла морська риба  — чудове джерело саме цих жирних кислот.

Якщо полюбляєте солону рибу, краще солити її самостійно. Так ви контролюватимете кількість солі та будете впевнені в якості страви

По можливості обмежуйте кількість червоного м'яса. Червоне м'ясо – ризик розвитку раку ободової та прямої кишки. Людям, які люблять червоне м'ясо, краще вживати до 500 г на тиждень.

Обмежуйте калорійність. Це можуть бути розвантажувальні дні, поліпшення якості харчування, зниження кількості білка

 Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень