Затримання журналістів в Оржеві. Деталі

СБУ перевіряє можливу причетність до організації диверсії

Напередодні на Рівненщині поблизу військового режимного об’єкту в Оржеві було затримано знімальну групу телеканалу ZIK. Відомо, що журналісти перебували у безпосередній близькості, на відстані 100 метрів від паркану військового об’єкту, бачили попереджувальні та обмежувальні знаки, які повідомляють, що це режимний об’єкт.

Як пояснив нам керівник апарату голови служби безпеки України Олександр Ткачук, після диверсії на військовій базі у Балаклії усі правоохоронні органи України  посилили заходи протидиверсійної роботи і заходи безпеки. Тож правоохоронці зреагували на повідомленням місцевих жителів, що квадрокоптер, який вилучили у журналістів, таки піднімався у небо у безпосередній близькості до військової бази.

Зараз затримані журналісти дають покази:

Наразі здійснюються перевірочні заходи. Ситуація ускладнюється тим, що, на жаль, ті особи, які були затримані на місці події, вони дають такі покази, які не зовсім відповідають дійсності, на нашу думку. Тому що ті особи розповідають зовсім різні історії про те, що вони робили там, поблизу цього об’єкту. Поки що до них якихось заходів обмежувального характеру не здійснюється, - розповів Олександр Ткачук.  

Тож поки тривають слідчі дії, техніку, яка була у журналістів, вилучили для проведення слідчих дій. Знімальну групу затримали за підозрою у підготовці диверсії за статею 113 Кримінального Кодексу України ч.1 ст.14. Поки з ними працюють виключно як зі свідками, які були на місці події. Олександр Ткачук запевняє, що головна мета з’ясувати, що саме затримані робили поблизу військової части, якою була їх мета.

Нагадаємо, вчора поліція Рівненщини  повідомила, що журналісти звернулися до правоохоронців із заявою про перешкоджання професійній діяльності. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень