Затримали підозрюваного, який намагався вбити у Рівному 20-річну

Йому загрожує довічне ув’язнення

Правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у замаху на вбивство 20-річної рівнянки. 34-річний житель Рівного, обікравши сейф торгового закладу, де та працювала,  вирішив вбити дівчину як свідка.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції Рівненщини.

Як зазначають правоохоронці, зловмисник викрав із сейфу 59 тисяч гривень, після чого чоловік почав душити жінку. Коли ж та зуміла вирватись, він наздогнав її на вулиці і посадив у свій автомобіль марки «Opel». Таким чином дівчина потрапила у Бармаки Рівненського району.

Там на краю села нелюд тричі вистрілив у дівчину зі спецпристрою для відстрілу гумовими кулями і для певності двічі порізав шию спереду та ззаду.

«Тепер дівчина зізнається, що в ту мить зрозуміла, що чоловік не зупиниться і позбавить її життя, тож прикинулася мертвою. Лише тоді зловмисник її залишив.

Поранена зуміла дійти до найближчого будинку, де близько 6:30 двері відкрив 30-річний мешканець Бармаків», – зазначають у поліції.

Нагадаємо, лікарі потерпілу із попереднім діагнозом множинні поранення передньої та задньої поверхні шиї, проникаюче поранення трахеї і щитовидної залози госпіталізували у реанімаційне відділення Рівненської обласної клінічної лікарні.

Наразі медики повідомляють, що її стан покращився. Однак дівчина через поранення не може поки що говорити, а тому спілкується із правоохоронцями письмово.

«У порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України чоловіка затримали. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Рівного. У скоєному не зізнається, однак вилучені речові докази підтверджують його причетність до злочину. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу», – йдеться у повідомленні.

Під час огляду автомобіля рівнянина правоохоронці виявили та вилучили травматичний пістолет «Schmeisser». Однак, чи стріляв саме із нього – з’ясовуватимуть поліцейські.

Крім того, під час огляду помешкання квартири працівники поліції вилучили речі, про викрадення яких повідомляли громадяни до поліції. Тож чоловіка перевірятимуть на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень.

Правоохоронці з’ясували, що рівнянин уже перебував на лаві підсудних за розбійні напади, крадіжки та угони, за що відсидів три роки. Тепер йому за скоєне загрожує довічне ув’язнення, адже кримінальне провадження буде перекваліфіковано на частиною 2 статті 15, частиною 2 статті 115 (замах на вбивство з метою приховати інший злочин) Кримінального кодексу України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень