Зарплати на довоєнний рівень не повернуться. А їхній розмір уже не контролюють

При цьому рівень інфляції в країні вже становить понад 20%

Українці отримують менші зарплати й про повернення довоєнного рівня виплат наразі не йдеться.

Наразі мало хто в Україні отримує зарплату на рівні довоєнного періоду, констатує експертка Руслана Березівська. За її словами, слід зважати й на реальний розмір зарплати, який зменшився через інфляцію. Її рівень наразі складає близько 20%. Тобто, якщо до війни людина отримувала 20 тисяч гривень на місяць, аби зберегти її довоєнну купівельну спроможність, людина має отримувати 24 тисячі гривень.

Держстат перестав збирати інформацію про середній рівень заробітної плати. Ті дані, які представлені на сайтах пошуку роботи, складають з даних зазначений у резюме та вакансіях, вказаних користувачами та роботодавцями. Вони не покажуть реальних цифр – скільки платять уже працевлаштованим українцям.

На сьогодні найважча ситуація з зарплатами у Харкові. Раніше обласний центр входив до переліку міст із максимальними зарплатами. Постійні обстріли з боку рашистів призвели до того, що середня зарплата складає 10 тисяч гривень замість колишніх 18 тисяч. Мінімальний дохід – у педагогів-організаторів – 8 тисяч гривень та прибиральників – 7,5 тисячі гривень.

На сьогодні на ринку найбільше пропозиції для продавців, водіїв, слюсарів та фахівців з налагодження обладнання. 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень