Зареєструватися на вибори вдалося не всім

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала причини відмов у реєстрації кандидатів після першого засідання ТВК

Напередодні відбулися засідання ТВК, на яких приймались рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації. ОПОРА проаналізувала основні причини відмови у реєстрації територіальними виборчими комісіями Рівненської області.

Зокрема, відмова у реєстрації зареєстрована у п’яти територіальних виборчих комісіях Рівненщини (Рівненська, Костопільська, Дубенська, Корецька міська та районна виборчі комісії). Серед найпоширеніших причин відмови є недотримання загального порядку висування кандидатів місцевою організацією партії. Зокрема, партії не повідомляли ТВК про проведення зборів  або подали до комісії неповний перелік документів. Серед причин відмови є також те, що окремі кандидати подали документи одразу від двох політичних сил.

На засіданні Костопільської міської виборчої комісії прийнято рішення про відмову у реєстрації політичним партіям «Опозиційний блок», «Воля» та «Громадянська позиція», які не повідомили про проведення зборів. На думку членів комісії, ці політичні сили порушили порядок висування кандидатів місцевими організаціями партій. З цієї ж причини відмову від реєстрації отримали кандидати від «Опозиційного блоку» у Дубровицькій міській виборчої комісії.

Члени Корецької міської ВК відмовили у реєстрації кандидатів в депутати двом представникам партії «Прогрес» - Сергію Романюку та Ользі Колосовській. Причина відмови – неповний список документів, необхідних для реєстрації.

На засіданні Корецької районної ВК рішення про відмову у реєстрації отримали 4 кандидата від Радикальної партії: Михайла Голоса, Сергія Борисюка, Павла Галабурди і Василя Музичука. Причина - неповний список документів або неправильність їх заповнення (у випадку виявлених у поданнях помилок і неточностей, вони підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації кандидата в депутати – ч.12 ст. 45 ЗУ «Про місцеві вибори).

Також відмовили у реєстрації двом представникам Аграрної партії України - Анатолію Ковальчуку та Людмилі Федорчук. Причина – відсутність усіх необхідних документів для реєстрації кандидатів.

Останньою, кого не зареєстрували, стала кандидат від ВО «Свобода» Оксана Петречук. Причиною відмови став неповний список документів, а саме - відсутність на документах номера округу. Корецька виборча комісія спеціально для того, щоб кандидати змогли дописати обов’язкову інформацію, якої не вистачало, оголосили технічну перерву під час роботи засідання (з 16:30 до 18:30). Однак Оксана Петренчук не з’явилася на засідання, а під час розгляду її кандидатури, номер округу написав інший представник ВО «Свобода». Проте, рішення про відмову Оксани Петречук таки прийняли.

Рівненська міська ВК прийняла постанову про відмову в участі у виборах та подання на кандидата в депутати Романа Лесько. Він подав документи та заяву на кандидата в депутати від двох партій – «Європейська партія» та партія «Прогрес». Рішення на засіданні ТВК в реєстрації кандидата в депутати і подача документів була в різні дні. На кандидата в депутати від «Європейської партії» засідання було 25 вересня,а від партії «Прогрес» - 30 вересня. За відмову в участі у виборчому процесі та реєстрації кандидата в депутати Леська Романа Богдановича проголосували всі "за". 

Усі деталі можна дізнатися на сайті ОПОРИ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень