«Запит за новими, тому – Шакирзян», - у Рівному нова людина у політиці «поклала на лопатки старих гравців»

Бо хоче розвивати місцеву громаду, а не центральну владу

Праворуч на фото - директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов

З унікальними особливостями відбудуться перші вибори за новим виборчим законом у Рівному та смт Квасилів. Про це свідчать результати власного опитування Всеукраїнської асоціації соціологів.

Лідером симпатій рівнян на посаду міського голови є нова людина у політиці Шакирзян Віктор. За нього б проголосували 37,8% опитаних.

 

На другому місці з показником 14,8% йде чинний очільник краю Віталій Коваль. Закриває трійку - Юрій Вознюк, його підримали 7,9% рівнян.

 

Четверту і п’яту позиції у рейтингу кандидатів займають Олександр Третяк і Олег Осуховський, з показниками 7,2% і 5,9% відповідно.

І навіть у рейтингу політичних сил лідирує нова місцева партія, повідомив директор Всеукраїнської асоціації соціологів Володимир Косенко.

«Рівне Разом» має підтримку 27,6% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором.

 

Далі – партія «Слуга Народу», яку готові підтримати 14,3%, «Європейська Солідарність» – з показником 12,6%, «За Майбутнє» – 10,1%, «Голос» – 6,6%, ВО «Свобода» – 6,1% та «Перемога Пальчевського» – 5,1.

 

Близька до проходження партія ОПЗЖ. 

Рейтинг інших партій поки не дозволяє подолати прохідний бар’єр.

[media=202517][media=202511]

Ці вибори дуже особливі – і новий виборчий закон, і гендерні квоти, – говорить директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. Це можливість загальнонаціональним партіям відпрацювати механізм просування своїх кандидатів на наступних парламентських виборах. Але те, що лідером симпатій місцевих мешканців є абсолютно нова людина означає, що люди зрозуміли: їхні громади розвиватиме лише місцевий кандидат, який не залежить від інтересів великих партій, каже Вадим Карасьов:

Ми на цих виборах бачимо запит на нових і злет місцевих партій.

Це ставка на місцевий патріотизм. Бо коли слабка центральна влада, тоді шанс на розвиток має місцеве самоврядування.

 

Партія «Рівне Разом» і Віктор Шакирзян – перше місце вони отримають на цих виборах. До цього все йде.

Залишається лише питання, хто буде у другому турі.

Дослідження, у якому взяли участь 816 осіб, провели у період з 13 по 15 жовтня шляхом особистого опитування за місцем проживання у різних районах Рівного та смт Квасилів. Репрезентативна похибка становить не більше 3,6%. Попередньо, понад 67% опитаних точно планують йти на вибори.

* на правах політичної реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень