Поява в школах сучасного шкільного приладдя може початися з Рівного (ФОТО)

15 школа вже зробила перші кроки

Рівне може стати першим містом, де усі школи обладнають польськими шафами та іншим сучасним шкільним приладдям. Першою стала 15 ЗОШ, якій сім’я рівненських підприємців подарувала 18 шаф із кодовим замком, а також магнітні дошки, анатомічні жилети, математичне приладдя.

Усі ці  речі роблять шкільні предмети у молодших і середніх класах цікавішими через візуальне сприйняття. Шафи та частину корисних іграшок благодійники купили за власний кошт. Подібні нововведення вони спочатку побачили в одній з шкіл міста Нетішин, Хмельницької області.

Тому вони вийшли на контакт з польським виробником, який погодився співпрацювати з Україною, розповідає директор підприємства «ЕкоТепло» Олег Мартинюк:

Це потужна компанія в Польщі, яка є виробником цих шаф і приладь.  І безпосередньо з цим виробником без всяких посередників ми вирішили їх запросити в Україну, й вони погодилися на це діло. Вони підключилися й готові надалі підтримувати ці речі, щоб як можна більше започаткувати це в Україні, а розпочати з міста Рівне.

Також пропозицією зацікавилась міська влада. В середині березня мер міста Володимир Хомко зустрічався з польськими виробниками навчального приладдя та дитячих майданчиків з міст Варшава та Новий Сонж, щоб обговорити можливості співпраці. За словами секретаря Рівнеради Сергія Паладійчука,

якщо обладнання за декілька наступних місяців добре покаже себе перед школярами – місто залучить до роботи бюджетні кошти.

В цьому випадку за декілька років планується повномасштабна співпраця з поляками: школи отримають яскраве приладдя, а місто – дитячі майданчики.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень