Новобудова у Рівному може залишитися без електрики: люди купили квартири, а тепер треба трансформатор

Забудовник не виконав свої зобов'язання

В облдержадміністрації шукають шляхи вирішення відновлення електропостачання у житловому комплексі «Ріверсайд», що у Рівному.

Нагадаємо, забудовник не виконав зобов’язання і не реконструював трансформаторну підстанцію.

 

Через це мешканцям новобудови вже неодноразово відключали електроенергію, люди не можуть укласти абонентські договори та офіційно сплачувати за використане світло.

Про це ми писали тут:

Близько тисячі мешканців Рівного можуть лишитися без світла у власних квартирах

Вирішити цю проблему можливо, розірвавши договір про електропостачання між РОЄК та представником забудовника «Хліб-пром», який не виконав технічних умов і не збільшив потужність підстанції, розповіла заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

 

Після цього мешканці зможуть за власний кошт реконструювати підстанцію і сплачувати вже не за комерційним, а тарифом для населення.

Заступник директора департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА Валерій Гуз озвучив конкретні кроки вирішення проблеми:

  1. ПрАТ «Рівнеобленерго» (далі - ПрАТ РОЕ) ініціює розірвання договору та додаткових угод про нестандартне приєднання з ТОВ «Хліб-Пром»;
  2. ОСББ «Ріверсайд» подає заяву ПрАТ РОЕ на приєднання до електричних мереж енергорозподільчої організації; компанія видає технічні умови та договір на приєднання до мереж;
  3. ОСББ готує проектно-кошторисну документацію, після чого енергорозподільча компанія нараховує плату за приєднання до мереж. ОСББ оплачує рахунки та забезпечує роботи із приєднання;
  4. ОСББ подає заяву на приєднання до договору на розподіл електроенергії при умові розірвання договору з ТОВ «Хліб-Пром»;
  5. ТОВ «Рівненська обласна енергопостачальна компанія» (далі - ТОВ РОЕК) направляє листа ТОВ «Хліб-Пром» щодо розірвання договору на постачання електроенергії та укладає договір переводу боргу.

Про це говорили на брифінгу щодо врегулювання ситуації з електропостачанням до ОСББ «Ріверсайд». 

Як повідомила голова ОСББ «Ріверсайд» Діана Бойко, власникам квартир, які вже сплатили повну вартість за свої квадратні метри, це обійдеться у майже 10 тисяч гривень. 

Людмила Шатковська зауважила, що з облдержадміністрації звернулись до правоохоронців, аби вони притягнули до відповідальності винних осіб, через діяльність яких близько тисячі мешканців опинилися в енергетичній пастці.

На сьогодні ПрАТ «Рівнеобленерго» вже ініційовано розірвання договору на приєднання із попереднім замовником ТОВ «Хліб-Пром» та розпочато співпрацю із новим – ОСББ «Ріверсайд». У разі успішного виконання усіх викладених кроків, із 1 січня буде укладений договір на розподіл електроенергії, відзначив комерційний директор ПрАТ «Рівнеобленерго» Андрій Ахромкін.

За словами директора ТОВ «РОЕК» Сергія Безсмертного, протягом двох днів кампанія направить лист до ТОВ «Хліб-Пром» щодо розірвання договору про постачання електроенергії та акт взаєморозрахунків.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень