Заплановані з рівненського аеропорту рейси до Єгипту та Польщі – під загрозою зриву

Причина цього – заблоковані рахунки підприємства

Рахунки рівненського аеропорту заблоковані через борг у 12 мільйонів гривень зі сплати податків і внесків у Пенсійний та інші соціальні фонди. Через це підприємство не може розширити злітну смугу для прийняття літаків і придбати техніку для розчищення її від снігу у зимовий час. Борги ці утворилися з 2012 року, коли підприємство було розділене і майже не працювало. Щоб борги аеропорту списали або хоча б реструктуризували, на засіданні президії обласної ради депутати вирішили підготувати відповідне звернення до Кабміну. 

Розповідає директор Рівненського аеропорту Ігор Насинюк:  

 Проблема в тому, що ми готові приймати наші всі типи літаків: Ан-12, Ан-26, а от «Макдоналд Дуглас»…Там в них специфічні колеса. Все залежить від шасі літака. Чим більше шасі, тим краще літаку зупинятися і злітать… І якщо вони спишуть ці борги, то ми могли б спокійно через обласну раду, через кошти ці зробити реконструкцію і закупити деяку техніку.   

 

Втім, депутат обласної ради Олександр Савчук пояснив, що навіть якщо звернення до Кабміну направлять і урядовці до нього прислухаються, процес списання боргів може розтягнутися на кілька місяців. А це означає, що орієнтовно тільки в грудні, коли вже може лежати сніг, рахунки аеропорту будуть розблоковані. Відповідно, рейси до Єгипту та Польщі, які збираються запровадити з Рівненського аеропорту з 19 жовтня, можуть бути зірвані.

  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень