Запаси купленого пального до підвищення ПДВ вичерпались: ціни на бензин знову підвищать

Скільки коштуватиме літр і коли подорожчання

В Україні ціни на бензин можуть зрости ще приблизно на 4 гривні за літр. Запаси пального, купленого ще до підвищення ПДВ, вичерпались. АЗС будуть змушені переглянути вартість бензину.

Ціни на бензин зростають і подорожчання втримати не вдасться

У середньому літр А-95 ще місяць тому (25 червня) коштував на Київщині 46 грн, йдеться у даних статистики ВсеАЗС. А літр дизпального – 48,45 грн. Зараз за такий самий об'єм А-95 доведеться заплатити вже 48,48 грн (+2,48 грн), а за дизпальне – 50,73 грн (+2,25 грн).

Подорожчання продовжиться. Причина – повернення з 1 липня повного розміру ПДВ (20%, до цього діяла пільгова ставка 7%). Упродовж кількох тижнів мережі АЗС вичерпували старі запаси, закуплені ще до подорожчання. А тепер змушені переглянути цінники.

Гендиректор однієї із мереж Леонід Косянчук розповідає:

— Запаси вичерпалися і процес підвищення цін уже відбувається. 

 

Ніхто нікуди не подінеться, ціни підвищать. У нас 98% пального надходить за імпортом, а податки сплачуються на кордоні, – пояснює Косянчук.

За прогнозами Косянчука, у найближчі один-два тижні вартість бензину збільшиться приблизно на 3-4 грн. В результаті вартість А-95 може сягнути близько 51,5-52,5 грн за літр. 

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень