Замість мораторію потрібен аудит: на сесії скандалять депутати

На засіданні сесії Рівнеради виникла суперечка навколо впровадження рішення про мораторій на підвищення тарифів

Зокрема, основним опонентом для депутатів, що хотіли підтримати мораторій, став експерт з ЖКГ Сергій Пінчук. Він відзначив, що таке рішення - не в сфері компетенції Рівнеради. Більше того, воно може потягнути за собою наслідки: в результаті прийняття мораторію впаде кількість виплат серед населення, і, відповідно, з міста буде стягуватися різниця.

Також суперечка розгорілася й між депутатом Галиною Кульчинською та секретарем Рівнеради Сергієм Паладійчуком. Останній вважає, що рішення про мораторій є очевидно політичним, бо має за мету зчинити тиск на уряд Гройсмана, змусивши його зменшити тарифи, і показово, що уряд боїться саме такого рішення. 

Своєю чергою Сергій Пінчук запропонував замість прийняття неправомірного рішення провести аудит чинних тарифів. Це дозволить визначити, чи вмотивовано вирахувані плати для населення. Адже механізм встановлення тарифів передбачає собою обрахунок та впроваджекння тарифів на місцях, і лише затвердження централізовано.

Проте, рішення все ж не підтримали, за проголосували лише 16 депутатів.

Нагадаємо, раніше міський голова Рівного Володимир Хомко прокоментував можливість введення мораторію на місцевому рівні, зазначивши, що відповідне рішення може нести загрозу і не має юридичної сили, адже їх величину визначає НКРЕКП.

Про те, що ухвалення заборони на підвищення комунальних тарифів  не належить до компетенції Рівнеради говорив й експерт із питань ЖКГ Сергій Пінчук. На засіданні бюджетної комісії він наголошував, що таке рішення місцевих обранців має носити характер регуляторного акту, а не проекту, аби дійсно мати юридичну силу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень