Замість Сирського - земляк Залужного: Президент призначив нового командувача Сухопутних військ ЗСУ

Що відомо про нового командувача Сухопутних військ ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський призначив новим командувачем Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Олександра Павлюка.

Відповідний указ №69 глави держави з'явився на сайті президента у неділю, 11 лютого.

Напередодні Кабмін звільнив Павлюка з посади першого заступника міністра оборони України.

Олександр Павлюк народився в місті Новоград-Волинський Житомирської області у 1970 році.  У 1991 році закінчив Харківське гвардійське вище танкове командне училище, у 2004 році - Національний університет оборони України.

У березні, перебуваюючи на посаді командира 24 окремої механізованої бригади, був залучений до відбиття російської агресії. Під його командуванням бригада брала участь в боях за звільнення Слов'янська, Красного Лиману, Краматорська, Лисичанська та інших міст Донецької та Луганської областей.

28 липня 2021 року призначений командувачем Операції об'єднаних сил. 15 березня 2022 року був призначений головою Київської ОВА. Павлюк відповідав за організація оборони та забезпечення міста Києва у перші дні повномасштабної війни. 

14 лютого 2023 року рішенням Кабінету міністрів України призначений першим заступником міністра оборони України.

Павлюк, відповідно до указу Зеленського від 6 березня 2023 року, введений до персонального складу Ставки верховного головнокомандувача.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень