«Залізуть до кожного в кишеню»: що втратять рівняни зі зростанням зарплат?

З 2017 року головною зміною в держбюджеті стане підняття мінімальної заробітної плати – до 3200

У Рівному вкотре говорили про те, що принесе нам така зміна. Отож, зростання заробітної плати найбільше відчують медики та освітяни – 50 та 30 відсотків відповідно. В бюджеті розраховано, що дохід непрацюючої людини становить 2 400 грн.

Як розповідає голова бюджетної комісії Рівнеради Олег Карпяк, у підвищення є й негативні сторони. Адже, чим більшу заробітну плату отримує людина, тим менша на неї розраховується субсидія. Таким чином, вважає Олег Карпяк, держава поверне собі гроші, витрачені на підвищення зарплати. Втім, від цього грошей більше в кишенях у рівнян не водитиметься:

Сумарна кількість грошей, яка лишиться в кишені, і купівельна спроможність українця при цих розрахунках навряд чи виросте. І я думаю, що люди це все побачать дуже швидко. В березні чи навіть у лютому ми побачимо, скільки кожен громадянин втратить, і скільки з кожної сім’ї забрали коштів.

Нагадаємо, державний бюджет було ухвалено 21 грудня. Бюджет Рівненської області ухвалили 23 грудня, а щодо бюджету міста Рівне, то його ухвалення відбудеться 29 грудня.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень