Заклади бюджетної та соціальної сфер Рівненщини з 2021 року можуть залишитися без газу

Йдеться про понад сотню об'єктів у новостворених ОТГ

АТ «Рівнегаз» попереджає про загрозу відключення газопостачання бюджетних установ в новостворених ОТГ.

В 2020 році на Рівненщині провели адміністративно-територіальну реформу, відповідно до якої реорганізували райони області та утворили нові об’єднані громади.

Однак, об’єкти бюджетної та соціальної сфери новоутворених районів дотепер не підписали договори на розподіл та постачання природного газу в 2021 році.

Водночас, згідно з умовами чинного законодавства за відсутності договорів та виділених номінацій відбір газу споживачами з газорозподільної системи заборонено.

Тобто, АТ «Рівнегаз» буде вимушене припинити газопостачання споживачам, повідомляє компанія.

1 січня 2021 року договори на розподіл природного газу з низкою виконавчих органів місцевих рад втратять чинність. Їх правонаступники досі не підписали відповідні договори з Операторами ГРМ.

Це ставить під загрозу постачання газу до бюджетних установ в новому році.

На 28 грудня через інформаційну платформу Оператора ГТС АТ «Рівнегаз» отримала повідомлення на відключення 102 об’єктів соціально-побутового призначення та бюджетних установ у зв’язку з відсутністю постачальника газу на ці об’єкти з 1 січня 2020 року.

Ситуація виникла у зв’язку з тим, що 17 листопада внесли зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», у яких передбачено порядок закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України.

АТ «Рівнегаз» уже з 1 січня змушений буде припинити розподіл природного газу на об’єкти соціально-побутового призначення та бюджетної сфери у разі не підписання вчасно відповідних договорів.

«Рівнегаз» наголошує, що для уникнення енергетичного колапсу в області, органам місцевого самоврядування необхідно в найкоротший термін виконати умови чинного законодавства та підписати договори розподілу природного газу з АТ «Рівнегаз», договори на постачання газу, отримати виділені постачальником номінації.

Щоб запобігти подібній ситуації АТ «Рівнегаз» звернулася з офіційними листами до прем'єр-міністра, РНБО, Міністерства розвитку громад і територій, обласної та районних державних адміністрацій.

Газорозподільна компанія закликає всі органі державної і виконавчої влади максимально сприяти підписанню договорів на розподіл природного газу новими виконавчими органами місцевих рад та включення бюджетних установ до реєстру споживачів будь-якого постачальника.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень