Захистити Степана Бандеру проситимуть рівненські депутати

Депутати обласної ради вимагатимуть відреагувати Міністерство закордонних справ України на вислови голови правлячої у Республіці Польща партії «Право і справедливість» Ярослава Качинського

Степан Бандера

Адже Ярослав Качинський у коментарі одному із польських ЗМІ заявив, що українці «з Бандерою… у Європу не увійдуть». При цьому додав, що «впродовж років… в Україні був культ людей, які вчинили геноцид щодо поляків».

Депутати вважають:

такі висловлювання щодо Степана Бандери та інших учасників українського національно-визвольного руху в ХХ ст. ­– українофобські та спрямовані проти національної пам’яті України.

І зауважують:

Відмовитись від Організації українських націоналістів та Української повстанської армії, як цього вимагає лідер правлячої польської партії, це те саме, що відмовитись від сьогоднішніх захисників України.

Загадали вони у зверненні і «гріхи» поляків щодо українців

У 1937-38 рр. на Волині та Закерзонні польською владою було спалено і відібрано в українців сотні церков. У 1939 р. польські прикордонники на Верецькому перевалі вперше під час Другої світової війни розстріляли військовополонених – бійців Карпатської України. Масових репресій від польського підпілля українці Закерзоння зазнали у першій половині 1940-х рр. У 1947 р. під час операції «Вісла» польська влада провела етнічну чистку українців з ознаками геноциду.

Тож у зверненні до Міністерства закордонних справ України просять

висловити належну реакцію на антиукраїнські висловлювання Ярослава Качинського.

Звернення такого змісту депутати Рівненської облради розглянуть на найближчій сесії, яка відбудеться 17 березня.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: політика
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень