Захворюваність на сальмонельоз у Рівному зросла більш як утричі

Найчастіше недугу підхоплюють через курячі яйця, м'ясо, молоко та морепродукти

Через спекотне літо серед мешканців Рівного медики фіксують збільшення захворюваності сальмонельозом. Висока температура повітря сприяє розмноженню хвороботворних бактерій.

Від початку року епідситуація з сальмонельозу  у Рівному була неблагополучною, показники захворюваності утримувалися на  високому рівні і перевищили середньо багаторічні.

За 6 місяців 2016 року показник захворюваності становить 34,7 на 100 тисяч населення (проти 10,4 на 100 тисяч населення за аналогічний період 2015 року),  ріст захворюваності в 3,3 рази, перевищує середньообласний показник в 2,5 рази.

Від початку року у місті зареєстровано 86 випадків сальмонельозу (проти 26 за  6 місяців 2015 року), ріст на 60 випадків. Із 86 випадків  сальмонельозу, 40 - зареєстровані серед дітей – 46,5%.  Найбільш висока захворюваність сальмонельозом серед дорослих  - 53,5 % ( 46 випадків); серед дітей від 1 до 4 років –26,7% ( 23 випадки). 

Найбільш розповсюдженими факторами передачі збудника сальмонельозу, в І півріччі серед рівнян, в 52 випадках є курячі яйця – 60,5%, в 15 випадках – м'ясні вироби – 17,4%,  в 8 випадках – м'ясо курки – 9,3%, в 4 випадках – молочні продукти – 4,7%, в 2 випадках – риба, морепродукти – 2,3%.

Причинами високої захворюваності сальмонельозом серед населення є вживання недоброякісних  забруднених продуктів харчування, порушення технології приготування страв, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах без належного температурного режиму, недотримання правил особистої гігієни, низька культура виховання населення, що сприяють розповсюдженню кишкових інфекцій.

Сприяли росту захворюваності ГКІ відсутність належного контролю за якістю харчових продуктів, дотриманням санітарного законодавства на об’єктах торгівлі, громадського харчування та харчової промисловості та в організованих дитячих колективах.

За матеріалами «Рівненський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»                                                     

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень