Горять заживо цілими сім'ями: рятувальники Рівненщини шокують заявами

Чотири десятки людей з початку року загинуло на пожежах у Рівненській області.

Збільшення кількості пожеж фіксували у Вараші, у селах поблизу Рівного та на півночі області.

Попри те, що рятувальники систематично проводять подворові обходи, співпрацюють із селищними радами та керівниками ОТГ, люди все одно нехтують елементарними правилами безпеки.

В результаті у власних домівках заживо згорають навіть цілими сім’ями, а збитки від пожеж лише за 10 місяців цього року становлять 92 млн гривень.

Говорить заступник начальника обласного управління надзвичайних ситуацій Олег Панюк:

На пожежах з початку року було три факти групової загибелі. Я хотів би їх зазначити. Це пожежа у Радивилівському районі, де було виявлено два мертвих тіла. Це пожежа в Острозькому районі, село Оженин. Там двоє дітей загинуло. І не так давно була пожежа з двома загиблими у місті Дубні.

 

В основному причинами виникнення пожежі з загиблими стає: необережність під час куріння - 19 випадків, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення - 8 випадків, необережне поводження з вогнем – 6 випадків.

Здебільшого на пожежах гинуть пенсіонери, одинокі люди, або ті, хто зловживає алкоголем. Якщо до перших двох категорій часто приходять соціальні працівники та усіляко допомагають, то з любителями випити - все складніше. Це підтверджують і рятувальники, й фахівці управління соцзахисту. 

Фото - 0362.ua

Заступник начальника обласного управління праці й соціального захисту населення Інна Бойко так висловилася про ситуацію:

Не застрахований ніхто, на жаль, від пожеж. Але є група осіб, які належать до групи ризику. З ними потрібно постійно вести роботу і контролювати їх.

 

Стосовно пожеж в установах соцзахисту, то єдиний вихід – цілодобовий нагляд. Також постійно потрібно проводити навчання працівників, керівників, і проводити перевірки Держслужби надзвичайних ситуацій. Відповідно до їхніх приписів, ми намагаємось виправляти усе, що в межах нашої компетенції.

Наші новини у Тelegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень