Заборона на виїзд. Чи справді уряд не випускає українських заробітчан

Доки не ситуація з коронавірусом не стабілізується

Частина українських заробітчан днями покинула країну.

Так, минулої п'ятниці, 24 квітня, стало відомо, що попри обмеження через пандемію коронавірусу, рейс для доправлення сезонних працівників із України організувала Фінляндія

А вже цієї середи, 29 квітня, Державіаслужба України заблокувала виконання чартерного рейсу Київ – Лондон, який мав доправити заробітчан у Велику Британію. Однак і цей борт, хоч і з 9-годинною затримкою, усе-таки вилетів.

Сьогодні ж віцепрем'єр України Вадим Пристайко заявив, що уряд працює над тим, щоб українці могли працевлаштуватися за кордоном, попри обмеження, запроваджені в усьому світі через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє "ГОРДОН".

Пристайко запевняє, що Україна не вводила заборони на перетин кордону для українських громадян:

Ще раз, шановні друзі: ми не забороняємо [виїзд за кордон]... Ми не можемо й не будемо... Ми не Радянський Союз і нікого не тримаємо за залізною завісою.

 

Ми намагаємося впорядкувати питання працевлаштування за кордоном на базі тих обмежень, які були запроваджені для всіх громадян України. Так само всі інші країни у світі обмежили пересування для всіх своїх громадян. Це пов'язано лише з епідемією коронавірусу. І це єдина причина, чому ми взагалі про це сьогодні говоримо, – сказав він, коментуючи труднощі з вильотом за кордон, із якими зіткнулися трудові мігранти.

Чиновник додав, що уряд співпрацює з різними державами у питанні організації чартерних рейсів для доправлення українців, які працевлаштувалися за кордоном.

Каже, це питання вже обговорювали з владою Ізраїлю, Австрії та Фінляндії, а наступного тижня організацію перельотів і умов для українців обговорять ще й з представниками влади Польщі, Німеччини та Чехії.

Перешкоджати вильоту українців за кордон ніхто не буде, запевняє Пристайко. Втім, від країн, які приймають наших співгромадян, очікують виконання низки умов.

Насамперед, централізованого звернення урядів тих країн, які зацікавлені в українських робітниках, до влади України, а також гарантованого офіційного працевлаштування для українців на строк не менше 3-х місяців.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень